Kako deluje?

V primeru nesreče se varnostna zračna blazina sproži, in sicer s 100% mehanskim sprožilcem. Prednost slednjega je kar največja zanesljivost, brez vzdrževanja. V drugih panogah Helite sicer uporablja tudi elektronske sisteme, za motociklizem pa so prepričani, da je mehanski sprožilec najbolj zanesljiv in enostaven za uporabo. Ob sprožitvi varnostne zračne blazine se sproži vzmet, ki preluknja CO2 kartušo in napolni airbag okrog vratu in telesa.

 

Zračne komore so zasnovane tako, da stabilizirajo vrat, hrbtenico in trup ter zmanjšajo silo udarca na vitalne organe.

 

Kakšna je razlika med Helite Turtle (želva) in Helite Airnest modelom?
Turtle je inovacija podjetja Helite. Varnostni zračni blazini so dodali SAS-TEC ščitnik, ki je večji od prejšnjega KNOX ščitnika, vendar še vedno enako udoben za uporabo. SAS-TEC ščitnik za hrbtenico tako še bolj učinkovito zmanjšuje moč udarca kot prejšnji KNOX zaščitnik modela Airnest. Ščitnik za hrbtenico so prestavili na zunanji del zračne blazine; SAS-TEC ščitnik silo udarca razprši, ostalo pa se prenese na zračno blazino.

Po sprožitvi lahko sami ponastavite sistem za ponovno uporabo. Enostavno preluknjano CO2 kartušo zamenjate z novo in airbag je že pripravljen za ponovno zaščito motorista.

 

Testiranje in certifikati

Sistem Helite je preizkušen s strani neodvisnih laboratorijev, univerz in certifikacijskih organov. Sistem se je konsistentno izkazal kot najboljša osebna zračna blazina, ki obstaja. S časom sprožitve pod 100 ms, Helite zračna blazina zaščiti hitreje kot katerakoli druga mehansko sprožena zračna blazina.

Helite varnostne zračne blazine se uporabljajo na cestah in dirkališčih po vsem svetu že več kot 15 let in so preprečile številne poškodbe. Danes so vam na voljo integrirane v usnjene jakne, visoko vidne jopiče, v različnih velikostih in stilih, ki ustrezajo vsem motoristom.

 


Izbrani izdelki